Iedere fase is belangrijk

AJB VastgoedBeleggen in vastgoed kent drie fases: de opbouwfase, de consolidatiefase en de afbouwfase.

Opbouwfase

U komt een keer voor de keuze te staan van kopen of huren, verkopen of verhuren. Hebt u ooit de keuze voor kopen gemaakt, dan is de kans groot dat u uw portefeuille geleidelijk uitbreidt, waarbij uiteraard uw ervaringen en uw financiële situatie een rol spelen. De uitbreiding kan snel gaan als u een portefeuille met meerdere panden overneemt. In dat geval bereikt u met relatief weinig aandacht in afzienbare tijd de gewenste omvang van uw portefeuille.

Consolidatiefase

Als uw portefeuille de gewenste omvang heeft bereikt, blijft het zaak om kritisch te zijn op de kwaliteit van de panden, de opbrengsten en de risico's. Mogelijk verschuift de portefeuille doordat u panden aan- of verkoopt. Het is dus van belang om regelmatig het rendement in de gaten te houden.

Afbouwfase

Bij institutionele beleggers maakt vastgoed blijvend deel uit van de beleggingsportefeuille, maar als particuliere belegger bent u vaak afhankelijk van één of twee personen. Het omgaan met de afbouw van uw bezittingen vraagt daarom kennis en inzicht. Belangrijk is dat u tijdig stappen onderneemt om de continuïteit of het gaan ontbreken daarvan in goede banen te leiden en keuzes te maken. Verkoopt u alles ineens of geleidelijk, verdeelt u uw bezit onder een volgende generatie of draagt u alleen taken over. AJB Vastgoed is u bij deze keuzes graag behulpzaam.

AJB Vastgoed, voor gezond rendement!